ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

BIOGRAFIE

Ko Sliggers studeerde in 1979 cum laude af aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda. Na zijn afstuderen kon hij onmiddellijk aan de slag bij Studio Dumbar, waar hij al tijdens zijn studie stage had gelopen. Belangrijke opdrachtgevers bij dit bureau werden de PTT en de ANWB. Daarnaast kreeg hij ook opdrachten voor diverse affiches en catalogi. Niet onder Studio Dumbar, maar in zijn vrije uren, werkte Sliggers ook voor Kultureel Sentrum Tilburg. Deze opdracht, die hij naar aanleiding van zijn eindexamenwerk kreeg, bestond vooral uit affiches, en uit folders en omslagen.
In 1981 verliet Sliggers Studio Dumbar en werkte tot begin jaren negentig als zelfstandig ontwerper. In deze periode kreeg hij veel opdrachten van theatergezelschappen als Theater Persona en Theater '80. Andere trouwe opdrachtgevers waren uitgeverijen en musea. Met Jan van Toorn werkte hij samen aan het grote project Delta Expo.
Rond 1990 legde Sliggers zijn ontwerppraktijk stil om als kok aan de slag te gaan. Als chef-de-partie  werkte hij in restaurants in Rotterdam (Dudok en Loos), Frankrijk en Italië. Na vijf jaar pakte hij het ontwerpen weer op door voor Studio Anthon Beeke  te gaan werken. De grote opdrachten kwamen dit keer van KPN / TPG, Museum De Beyerd, Schouwburg Amstelveen en Holland Festival. Vervolgens stapte hij in 1999 over naar het bureau VBAT, waar hij onder andere ontwierp voor het VU Ziekenhuis, de ING Bank, Essent en Drukkerij Rosbeek.
Ten slotte begon hij in 2002 opnieuw als zelfstandig ontwerper. Hij vestigde zich in Lalleweer (Noordoost-Groningen) en zette daar tevens zijn letteruitgeverij Dutchfonts op.

Naast zijn ontwerppraktijk heeft Sliggers ook altijd lesgegeven: eerst als docent ruimtelijk ontwerpen aan de Academie Minerva in Groningen, later aan de academie in Rotterdam. Hij werd tevens als gastdocent betrokken aan de academies van Den Bosch, Breda, en Poznan in Polen.

Op dit moment heeft Ko Sliggers het grootste deel van zijn ontwerppraktijk opnieuw neergelegd. Alleen zijn dutchfonts blijven in ontwikkeling. Samen met zijn partner is hij naar Frankrijk gereisd om een chambres d' hôte op te richten. Uiteindelijk zijn ze doorgereden naar Italië: hij verblijft nu op het Italiaanse eiland Lipari voor de kust van Sicilië. Ook daar zal hij zich met de bereiding van eten bezighouden.


Geboren1952