ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

In 1972 vond er in Museum Fodor een discussie plaats tussen Wim Crouwel en Jan van Toorn. Het debat, waarbij de ontwerpers hun tegengestelde opvattingen en ideeën over objectieve vormgeving bespraken, is inmiddels gaan behoren tot de canon van de grafische vormgeving.

Titus Yocarini was als directeur van de beroepsvereniging Grafisch Vormgevers Nederland (GVN) bij de discussie aanwezig en maakte bandopnamen die onlangs werden teruggevonden door Dingenus van De Vrie. Die opnamen vormde voor [Z]OO Producties de aanleiding om het boek Crouwel - Van Toorn. Het debat te maken.

De BNO, Premsela, [Z]OO Producties en het NAGO organiseren op 2 november een middag waar Crouwel en Van Toorn opnieuw met elkaar in gesprek gaan. Het gesprek zal worden voorafgegaan door een lezing van Professor G. Rooijakkers over grafisch ontwerpen in de cultuur van het dagelijks leven en door een gesprek onder leiding van Titus Yocarini met Jeroen van Erp en Mieke Gerritzen over de rol van ontwerpen in het huidige tijdsgewricht. De middag wordt afgelsoten met de presentatie van het boek Crouwel - Van Toorn. Het debat. Het boek is geschreven door Frederike Huygen en Dingenus van de Vrie, is vormgegeven door Office of CC, en werd mede mogelijk gemaakt door Lecturis, Proost en Brandt en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Alle aanwezigen ontvangen na afloop een exemplaar van dit boek.


Zondag 2 november 13.30-17.00 uur
Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam
Aanmelden vóór 25 oktober via rsvp@premsela.org