ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

Zaterdag 8 maart zal de tentoonstelling ‘Jan Bons 90 affiches’ geopend worden in de Kunsthal Rotterdam. De negentig affiches die tentoongesteld worden geven een goed beeld van het gehele oeuvre van Jan Bons. Zo hangen er naast zijn zeer bekende affiches voor Toneelgroep De Appel en het International Documentary Festival Amsterdam ook affiches voor het Stedelijk Museum, Studio en Theater De Brakke Grond, het Nieuw Ensemble, de Boekenweek, 5 mei en diverse tentoonstellingen.

Verantwoordelijk voor de tentoonstelling is Lex Reitsma, die ook een film ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van Bons maakte. De film toont hoe Bons nog steeds werkt aan verschillende affiches en hoe hij denkt over zijn jaren als ontwerper. Ook zijn zoons en enkele ontwerpers met wie Bons nauw heeft samengewerkt komen aan het woord. De film zal samen met een korte tekst van de hand van Paul Hefting vanaf begin april in de boekwinkels liggen. Voorintekening is mogelijk bij boekhandel Nijhof & Lee (www.nijhoflee.nl/design/graphic/).

Het NAGO is blij dat zij met het archief van Jan Bons een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren aan de mooie tentoonstelling en publicatie.