ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

Natuurlijk kun je op onze site rondkijken om kennis te maken met het werk van ontwerpers, maar soms kun je minstens zo veel leren van een gesprek met een ontwerper. Dat was dit jaar weer mogelijk tijdens Young at Heart, een bijeenkomst waarbij studenten en startende ontwerpers in gesprek gaan met de ervaren designhelden van de vorige generatie.

De Young at Heart-bijeenkomst vond zaterdag 10 november plaats en was evenals vorig jaar een groot succes. De ervaren ontwerpers die dit jaar aan tafel zaten waren ruimtelijk ontwerpers Nel Verschuuren, Marijke van der Wijst, Trude Hooykaas en Donald Janssen; productontwerper Bas Pruyser; mode/textielontwerper Frans Molenaar; grafisch ontwerpers Bern van Bercum, Jan Jacobs, Jelle van der Toorn Vrijthoff, Willem Kars, Lies Ros, Tineke Wieringa, Geert van der Broek en Hans Bockting; en typografen Gerard Unger en Bram de Does.
De bijeenkomst werd gepresenteerd door Titus Yocarini, directeur Museum voor Communicatie, en product designer Sharon Geschiere en werd georganiseerd door Premsela, de BNO en [Z]OO Producties.

Na afloop van de rondetafelgesprekken volgde de presentatie van een cahier over de typograaf Gerrit Noordzij geschreven door Carel Kuitenbrouwer. De publicatie verscheen in de reeks Roots, uitgegeven door [Z]OO producties en Greve Offset, waarin aandacht geschonken wordt aan de wortels van de Nederlandse grafisch ontwerpcultuur.


Bekijk hierboven het videoverslag van Young at Heart. De video werd  gemaakt door ontwerper Andrew Fallon.