ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

De Stichting Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers (NAGO) is in 1992 opgericht met als doel om de archieven van belangrijke Nederlandse ontwerpers te behouden en toegankelijk te maken. Het NAGO werkt daarbij samen met archiefinstellingen, bibliotheken en musea. De archieven worden in eigendom of bruikleen verworven en vervolgens toegankelijk gemaakt voor onderzoekers en een breder geïnteresseerd publiek. Gegevens over alle archiefstukken zijn in woord én beeld te raadplegen via een door het NAGO ontwikkelde database die aan de website is gekoppeld. Het NAGO tracht een wezenlijke bijdrage te leveren aan een betere presentatie van ons erfgoed grafische vormgeving en stimuleert waar mogelijk samenwerking en overleg tussen instellingen die een collectie grafische vormgeving beheren.

Het NAGO zoekt per 1 augustus 2007 een:

Registrator


Functie-omschrijving
De registrator is verantwoordelijk voor het inventariseren van de archieven van belangrijke Nederlandse grafisch ontwerpers en het registreren van de objecten in het NAGO registratiesysteem.

Hij/zij werkt onder verantwoordelijkheid van de coördinator in een klein team - aan de inventarisatie en de inhoudelijke registratie van de archieven.

De werkzaamheden bestaan uit het beschrijven en digitaal fotograferen (scannen) van archieven en objecten in het NAGO registratiesysteem. De registrator houdt zelf een planning en urenregistratie bij. Verder houdt hij/zij zich op de hoogte van ontwikkelingen in het eigen vakgebied en participeert in het werkoverleg.


Functie-eisen

  • Reinwardt Academie, afstudeerrichting Behoud en Beheer/Informatieverzorging, archiefopleiding of vergelijkbare opleiding;
  • Kennis en ervaring met registreren van cultuurhistorische collectie;
  • Belangstelling voor en kennis van de moderne Nederlandse vormgeving;
  • Gestructureerd denk- en werkniveau; nauwkeurig en zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken; goede communicatieve vaardigheden; goede beheersing van de Nederlandse taal.


Het betreft een functie voor 32 uur per week op basis van een jaarcontract. Inschaling vindt plaats in schaal 7. Bij een volledige werkweek bedraagt het salaris min € 1.974,- en max, € 2.473,- bruto per maand. De inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Informatie
Stuur een sollicitatiebrief en CV vóór 15 juni naar het bestuur van het Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers p/a Vlampijpstraat 87 3534 AR te Utrecht of mail deze naar bureau[at]nago.nl. Meer informatie over deze functie is telefonisch verkrijgbaar bij coördinator Karin van der Heiden 030 2444444 op maandag en woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur. Gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 20 juni en dinsdag 26 juni.