ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS


Registrator

Functie omschrijving
De registrator is verantwoordelijk voor de inventariseren van de archieven van belangrijke Nederlandse ontwerpers en het registreren van de objecten in het NAGO registratiesysteem.

Je werkt onder verantwoordelijkheid van het Hoofd registratie, in een klein team aan: de inventarisatie en de inhoudelijke registratie van de archieven. De werkzaamheden bestaan uit het beschrijven en digitaal fotograferen (scannen) van objecten in het NAGO registratiesysteem.
De registrator houdt zelf een planning en urenregistratie bij. Houdt zich verder op de hoogte van ontwikkelingen in eigen vakgebied en participeert in intern overleg.

Functie eisen

  • Reinwardt Academie, afstudeerrichting Behoud en Beheer/Informatieverzorging of vergelijkbare opleiding.
  • Kennis en ervaring met registreren van cultuur-historische collectie.
  • Belangstelling voor en kennis van de moderne Nederlandse vormgeving.
  • Gestructureerd denk- en werkniveau; nauwkeurig en zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken; goede communicatieve vaardigheden; goede beheersing van de Nederlandse taal.


Het betreft een functie voor 24 uur per week (met mogelijkheid tot uitbreiding) op basis van een jaarcontract. Inschaling vindt plaats in schaal 7. Bij een volledig dienstverband bedraagt het salaris min € 1.692,- en max, € 2.498,- bruto per maand. De inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

en

Hoofd registratie

Functie omschrijving
Het hoofd registratie is, onder eindverantwoordelijkheid van de coördinator, verantwoordelijk voor het (digitaal) inventariseren en publiek toegankelijk maken van alle archieven bij het NAGO, geeft leiding aan één of meerdere registratoren en is verantwoordlijk voor de urenplanning en registratie.

Het hoofd registratie registreert en publiceert gegevens in het NAGO registratiesysteem ten behoeve van de (digitale) ontsluiting en voert het medebeheer over deze database.
Draagt bij aan de interne en externe dienstverlening (bruiklenen; correspondentie; raadpleging)
Draagt bij aan de ontwikkeling van het collectie- en presentatiebeleid; assisteert bij verwerving

Functie eisen

  • Afgeronde opleiding Archivistiek; Informatiedienstverlening en Management of vergelijkbare combinatie van opleiding en ervaring
  • Kennis van recente ontwikkelingen op het gebied van digitale toegankelijkheid
  • Kennis van materiële aspecten van archief- en collectiebeheer
  • Belangstelling voor en kennis van de moderne Nederlandse vormgeving
  • Accuratesse en vermogen om zelfstandig en planmatig te werken; goede communicatieve vaardigheden; goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal


Het betreft een functie van 0,8 fte. De aanstelling is voor één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid. Inschaling vindt plaats in schaal 9. Bij volledig dienstverband bedraagt het salaris min. € 2.281,- en max € 2.985,- bruto per maand.


Informatie

Je kunt je sollicitatiebrief en CV vóór 20 november 2006 sturen naar het bestuur van het Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers p/a Vlampijpstraat 87 3534 AR te Utrecht of mailen naar bureau[at]nago.nl. Voor informatie over deze vacature kun je bellen naar coördinator Karin van der Heiden 030 244 44 44