ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

De vertrekkende bestuursleden hebben met hun inzet en enthousiasme in de afgelopen zeven jaar een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de positionering en richting van het NAGO. Het nieuwe bestuur zal zich samen met Patricia Böschen, die als bestuurslid aanblijft, met evenveel deskundigheid inzetten voor het behoud en toegankelijk maken van het erfgoed vormgeving.

Voorzitter Titus Yocarini (1947) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en was o.a. werkzaam voor de Stichting Kunst en Cultuur Noord-Holland, Kunst en Bedrijf Amsterdam, Steendrukkerij de Jong en Co en de beroepsvereniging Grafische Vormgevers Nederland. Sinds 1 december is hij directeur van het Museum voor Communicatie in Den Haag. Daarnaast vervult hij enkele bestuursfuncties in de cultuursector, onder meer bij het het fotoarchief Maria Austria/Particam en de werkveldadviescommissie van de Gerrit Rietveld Academie.

Secretaris/penningmeester Dirk van Oostveen (1963) studeerde rechten aan de UvA en was werkzaam als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, sectie intellectuele eigendom.
Op dit moment is hij algemeen directeur van Kampert en Helm te Lelystad, voorzitter van de Stichting Propria Cures (uitgever van het gelijknamige studentenweekblad) en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank te Den Haag.

Bestuurslid Jeroen van Erp (1959) studeerde in 1988 af aan de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft en werkt daarna vier jaar als zelfstandig ontwerper. In 1992 wordt hij mede-oprichter en partner van het multidisciplinaire ontwerpbureau Fabrique te Delft. Hij vervulde gastdocentschappen bij de TU Delft en diverse academies en was tot dit jaar lid van de kerngroep platform Creating Brands bij de BNO en bestuurslid van de Grote Prijs van Nederland. Hij is mede-oprichter en bestuurslid van de Design & Emotion Society.