ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

Geschiedenis DDW

In de jaren '90 van de vorige eeuw nam een groepvormgevers uit Eindhoven het initiatief tot het organiseren van de Dag van het Ontwerp. De beurs in Milaan diende als inspiratie, ware het niet dat in Eindhoven het bedrijfsleven de ontwerper ontmoette zonder tussenkomst van de commercie. De Dag van het Ontwerp groeide uit tot de Week van het Ontwerp. Met de verplaatsing van de Graduation Show van Amsterdam naar Eindhoven in 2001 werd uiteindelijk de basis gelegd voor de Dutch Design Week die dit jaar haar tienjarig jubileum viert.  

 

Archief DDW

Ter gelegenheid van de overdracht van het DDW archief blikte John Lippinkhof, directeur van Design Platform Eindhoven van 2003 tot 2009 terug op tien jaar DDW en de voorgeschiedenis. Het Louis Kalff Instituut brengt het archiefmateriaal van de initiatiefnemers samen om het vervolgens te ontsluiten, bewaren en  beschikbaar te maken voor onderzoek. De geschiedenis van de designbeweging in Eindhoven wordt op deze manier zichtbaar gemaakt.  

 

Louis Kalff Instituut

Erfgoedcentrum Industriële Vormgeving Eindhoven

Het Louis Kalff Instituut is een instituut voor industriële vormgevingsarchieven waarbij het behoud en beheer van bedreigd industrieel vormgevingserfgoed centraal staat. Dit materiaal wordt ontsloten en (digitaal) beschikbaar gesteld voor educatie, onderzoek en presentatie, in bijvoorbeeld publicaties, lezingen en tentoonstellingen. Het Louis Kalff Instituut is gevestigd bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.    

 

 

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Louis Kalff Instituut, Raiffeisenstraat 18 Eindhoven, Virginie Mes, t: 040-2649956, e-mail: info@louiskalffinstituut.nl