ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

Ontwerpbureau Fabrique ontving een Red Dot Award voor het ontwerp van de website Adviz.nl, die zij in opdracht van het NAGO en het ReclameArsenaal ontwikkelde.

ADVIZ.NL is een mei j.l. gelanceerd nieuw tweetalig (EN/NL) interactief platform voor de grafische ontwerpsector, de reclamewereld en andere geïnteresseerden in visuele communicatie. ADVIZ staat dan ook voor advertising + graphic design = visual communication.

De website combineert bestaande collecties vanaf ca. 1850 met nieuw werk. Adviz.nl bevat meer dan 60.000 items (affiches, drukwerk, commercials etc) uit de collecties van het NAGO, het ReclameArsenaal en het Affichemuseum Hoorn. Daarnaast is er een publiekscollectie waar ontwerpers, reclamemakers en verzamelaars nieuwe collecties toevoegen en informatie delen via wiki’s en via diverse social media.

Adviz.nl werd met de Red Dot Award bekroond in de categorie ‘Online Communications’.

De Red Dot Award is een prestigieuze Duitse designprijs en een internationaal erkend kwaliteitslabel voor communicatie en design. Dit jaar brak het aantal inzendingen opnieuw een record: de jury ontving maar liefst 6.468 inzenden vanuit 40 verschillende landen. Het is voor Fabrique de 15e keer dat zij een Red Dot Award voor hun werk ontvangen.

ZIE OOK

Fabrique