ga terug naar de NAGO homepage   NIEUWS

Het bestuur van het ReclameArsenaal en het bestuur en de directie van het Nederlandse Archief Grafisch Ontwerpers nodigen u van harte uit voor de feestelijke presentatie op 18 mei van de nieuwe website ADVIZ.NL

ADVIZ : advertising + graphic design = visual communication

Op dit tweetalige (NL/EN) digitale platform zijn de collecties van het ReclameArsenaal, het NAGO en het Affichemuseum Hoorn integraal doorzoekbaar. Het betreft ruim 65.000 uitingen: publicaties en archiefstukken over Nederlandse reclame en grafisch ontwerpen: affiches, brochures, ontwerpschetsen en tv-commercials vanaf 1870 tot heden.

Professionals, studenten en geïnteresseerd publiek kunnen aan de publiekscollectie hun eigen items en digitaal materiaal toevoegen. Ook is er een speciale wiki met inhoudelijke teksten over reclame- en vormgevingserfgoed waar het publiek aan kan meeschrijven.

De website is gebouwd en ontworpen door Fabrique uit Delft en met een door het bureau Cit (Den Haag) ontwikkeld programma CollectionConnection zijn de data van de verschillende collecties doorzoekbaar gemaakt.

De website is ontwikkeld met financiële steun van SenterNovem (Agentschap:NL) in het kader van het programma Digitaliseren met Beleid.

Datum: woensdag 18 mei 2011
Tijd: 16.00-17.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Locatie: BNO, Danzigerkade 8a, 1013 AP Amsterdam (020-6244748)
Aansluitend borrel

PROGRAMMA

• welkomswoord

• toelichting op het project (Marie Christine van der Sman)

• bijdrage over de zin van het bewaren van reclame (Albert Winninghof)

• demo website (Pim Reinders)

• gebruiksmogelijkheden site door grafisch ontwerpers (Ed Annink)

• openingshandeling (Paul Mertz)

De toegang is gratis. Reserveren is echter noodzakelijk. SVP aanmelden vóór 14 mei via bureau@nago.nl